Drama Leaves

onsdag 8 april 2009

Click, click, click...

Hrm... hamnade som av en slump på Odla.se (igen) Jag som aldrig tidigare beställt levande växter....
click... click... click...
Det gick ju som en dans =) och slutade med att jag beställt lite av varje:

Blodnäva 'Album' 3 st
Daglilja 'Black Emanuelle' 1 st
Daglilja 'Canadian Border Patrol' 1 st
Daglilja 'Gentle Sheperd' 1 st
Liljekonvalj 10 st
Lysing 'Beaujolais' 3 st
Rudbeckia 'Green Wizzard' 1 st
Stormhatt 'Eleonora' 3 st

och när man beställde så mycket fick man:
Sköldpaddsört 'Alba' 3 st


Tidigare idag gjorde jag en inventering av mina frösådder.... inte trodde jag att de var så många! Flertalet av dem står i växthuset men det finns fortfarande ganska många kvar under lysrören härinne.


Solros 'Black Magic' - 6 st
Solros 'Vanilla Ice' - 7 st
Silverek - ca 65 st
Jättevallmo 'Royal Wedding' - 9 st
Viola cornuta 'White perfection' - 8 st
Squash - 3 st
Karamellilja - 2 st
Majs - 7 st
Sockerärt - 6 st
Broccoli - 6 st
Kronärtskocka - 16 st
Pionvallmo 'Irish Velvet' - 31 st
Monbreatia 'Lucifer' - 25 st
Tomat 'Super Sweet' - 6 st
Paprika 'Mavras' - 8 st
Ricin - 9 st
Törnrosas kjortel - 11 st
Fjäderstjärnvinda - 7 st
Vaxklocka - 2 st
Kinesisk bladmynta 'Shiso Red'- 10 st
Chokladblomma - 6 st
Fuchia 'Gartner Meister' - 1 st
Bacopa 'Dubbel White' - 5 st
Rosenskära - 19 st
Tagetes 'Mr majestic' - 27 st
Praktsalvia 'Scarlett Piccolo' - 29 st
Daggsalvia 'Victoria' - 35 st
Daggsalvia 'Blue Bedder' - 8 st
Heliotrop 'Marine' - 6 st
Chilipeppar 'Jamaican Bell' - 1 st


Catalpa - 1 st
Riddarsporre 'Galahad' - 13 st
Anisisop 'Golden Jubileé' - 1 st
Tomat 'Moneymaker' - 7 st
Fuchia 'Blue Angel' - 4 st
Fuchia 'Pink March Mallow' - 4 st
Lysimchia - 6 st
37 sorter som grott hitintills. Nja inte riktigt eftersom Fuchiorna och Chokladblomman köptes som sticklingar. Men dem har jag tagit ytterligare sticklingar på.
Så totalt finns här 411 plantor - UPS!

14 kommentarer:

 1. Sicken tur då att du klickade lite till då.. för 411 stycken är ju alldeles för lite.. *asgarv*.. tänk så det kan gå när inte internet är utdraget.. Du har många fina sorter på G i alla fall kan jag läsa..
  Glad påsk på dig.. Monica

  SvaraRadera
 2. Men gud vilken tur att du beställde lite till, för det andra kan ju inte räcka på långa vägar *ler*
  Ser framemot att se att skönheter blomma! /Anette

  SvaraRadera
 3. Oj! Inte dåligt vad du sått & vad du lyckats med!;-)
  Det där med nätbeställningar: Tänk så lätt beställningsfingret slinker iväg! Känner igen det!;-)

  Blir en prunkande trädgård hos dig i sommar!;-)

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 4. Det var inte dåligt! Många spännande sorter. Här ligger man i lä. Har du tänkt på, att dessa krukor även ska planteras ut? Man brukar gärna pusta ut när den sista krukan är satt. Inte så dumt att dokumentera hur långt de kommit i sina krukor. Tycker mina sådder står stilla, men när jag kollade med ett foto från förra året, ser jag, att de sköter sig nog som de ska. Man är ju lite otålig! /Glad Påsk! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Åhhh...så många spännande sorter i dina sålådor och vilken fin ordning :) dessutom frodigt och grönt.
  Det är otroligt lätt att göra köp över nätet och liiite farligt! Men när det gäller växter är väl allt förlåtet... för det ger ju så mycket igen!?
  Jag har inte prövat beställa "levande" plantor över nätet tidigare, men tänkte pröva på det i år, men är faktiskt lite tveksam om man får faktiskt friska exemplar, men tyvärr kan man dra en "nitlott" trots att man kan välja plantor i plantskolan också.

  Glad Påsk! Kramen / Bea

  SvaraRadera
 6. Hehe...! Det var gott om småplantor! Det bäddar för en skön sommar. (Jag har beställt från Odla två gånger, men det har varit både fel och dålig kvalitet så jag gör inte det fler gånger. Många tycks dock vara nöjda.)

  SvaraRadera
 7. Men herre gud så många plantor! Jag har det trångt i Lugnet nu tycker jag men jag har heller itne kommit på hur jag ska ha det för små sådderna ännu. Är ju min första säsong där ute så det tar lite tid att komma på små smarta lösningar.
  Från Odla har jag också beställt och redan fått också faktiskt. Några av dem är planterade också. De andra kommer nog i jord i dag tror jag.
  Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 8. Ja visst blir det spännande när allt har vuxit upp och skall planteras ut i rabatter och krukor . Undrar om du får något över?? :o)

  Ha en jättetrevlig Påsk

  Gunilla

  SvaraRadera
 9. Det gäller att man har utrymme!! Jag ska skola om mina tomater och chili nu och har bara kallväxthus, så det är inne under växtlampan som gäller. Min far kommer på besök över påsk och kommer att få bo i en jungel!!!
  Glad påsk önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 10. Fick också ett nyhetsbrev, klickade bort det snabbt. Men ångrar mig nästan när jag ser vad du beställt:=))
  Som det växer hos dig, gröna fingrar måste du ha. Här vissnar det mesta vi sått :=(( tittar på mina fingrarna de ser vissna ut :=)))
  Låter trevligt att ses…har fullt upp just nu… planerar och tillverkar för en vår marknad nästa helg. Sen tror och hoppas jag det blir lugnare.
  Ha en riktigt go påsk
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 11. Så jättemycket spännande växter på gång. Det kommer bli fint i sommar hos dig. Så du har tagit sticklingar på Chokladblomman, låter ut jättespännande, jag har en knöl av den som jag väntar på skall komma upp. Önskar dig en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 12. Kul att hitta till dig, vilken imponerande samling! Tur att du har ett växthus, det är en av mina trädgårdsdrömmar...
  Ha en skön påskhelg och njut i trädgården! Jenny

  SvaraRadera
 13. Moa: Och det gror mer hela tiden! LOL! Sen måste man ju köpa en del nytt också... undrar var detta ska sluta "skrattar"

  Anette: Nä, jag lär säkert "behöva" ännu mer =)

  NinaH: Närbeställnignar är egentligen inte min melodi... men nån gång ska väl vara den första. Hoppas att det är fina plantor som kommer. Skulle det bli trångt i planteringarna får jag väl minska ytterligare på gräsmattan - den är fortfarande väldigt stor =P

  Ruben: Ärligt talat ska (förhoppningsvis) inte allt rymmas i min trädgård. Men hur det blir med det återstår att se =)

  Bea: Detta var mitt första försök med att köpa växter över nätet. Jag har varit väldigt skeptisk till att göra det, men det verkar som om många är nöjda med sina köp så jag beslutade mig för att prova en gång jag med. Nä... jag har faktisk beställt både växter och lökar från Bakker för många år sedan - det gör jag ALDRIG om! Inte en enda Krokus kom upp av de 100 lökar jag köpte och perennerna var det inte mycket bättre ställt med. Hoppas det är bättre från Odla. Men du har helt rätt, man kan dra en nitlott även om man handlar i butiken.

  André: Skulle det visa sig vara dåliga plantor kan jag garantera att det var både första och sista gången.

  Marina: Att läsa att du och Veronica med köpt plantor därifrån var en av de avgörande faktorerna för mig. Lite skeptisk till att köpa levande saker över nätet är jag allt.

  Gunilla: Tanken är att det ska bli plantor "över". Men det återkommer jag till en annan dag.

  Växthusmadam: Jag har ju lyckan att ha plats i för odling under lysrör i min tvättstuga i källaren. Sen fungerar det bra att ställa ut ganska mycket relativt tidigt på mian breddgrader. Man får dock ha koll på hur natt-temperaturen ska bli.

  Kullervilla: Jag HADE raderat mailet! Men sen var det andra som blogagde om vilka växter de beställt... och då hämtade jag tillbaks mailet och sen gick det som det gick "ups" Frösådderna kräver en del skötsel - men jag har ju all tid i världen att pyssla om dem i år - det är kanske då man får gröna fingrar "ler" Men visst vissnar en del även för mig. Du kan väl höra av dig när det lugnat ner sig och du vill ha besök?

  Lena: Chokladblomman köpte jag som stickling och insåg att då borde man ju kunna göra fler själv. Att det var en knölväxt visste jag inte - undrar om de tar sig då?

  mitt gröna hjärta: Tack för din kommentar. Det är alltid skoj att kunna se vem som tittat inom =) Växthus kan jag verkligen rekomendera. Det är den bästa investeringen vi gjort i trädgården. Men man har ju alltid något man drömmer om ändå. Nu ska jag titta in till dig.

  SvaraRadera
 14. Oj, oj, oj så mycket du har sått! Härligt!

  Kul att du hittade in till mig, och att du såg oss när vi va med i Söderläge :-D

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)