Drama Leaves

måndag 7 april 2014

Helgen som gick

tillbringade jag mestadels inne i växthuset. Där skolade jag om småplantor, sådde ännu fler frön och med tanke på vädret var det perfekt arbete att syssla med.
 Kökstrappen pryddes med en liten vårplantering bestående av minipenséer och en ny sorts snödroppar (enl. personalen på Flyinge plantshop, själv tycker jag att det ser ut att vara snöklockor?)
Min rostiga staty fick flytta ut och pryder nu brunnen tillsammans med Catalpan i kruka.
 Tänk att allt detta ryms under jorden... Hrm, det är väldigt mycket Rams i den planteringen!!! 
 Nere under Ullung-rönnen har de första 'Mount Hood' slagit ut. Nu är de inte särskilt vackra men om ett par dagar är de underbart gräddvita och en klar vårfavorit!
 Pallkragarna (trädgårdslandet) har fyllts på med kompost och i lördags sådde jag. På den vattnade ytan i mellankragen satte jag morötter, minns inte när jag sått morötter senast... Tanken är att så ytterligare ett par rader där om några veckor, späda morötter är mumma!
 I kragen, där jag totalt glömt bort att jag satt vitlök i höstas satte jag lite rädisor och ytterligare en rad morötter på den tomma ytan
 Sen skolade jag om plantor som jag fyllde odlingsbädden i växthuset med
 De nyligen omskolade tomatplantorna står kvar under lysrören medan de större fått flytta en trappa upp
 Som avslutning på en skön helg grillade vi och vad smakar väl bättre än grillade grönsaker? Extra glad blev jag när jag fick syn på den lilla klisterlappen på squashen! Maken har verkligen förstått poängen med krav/eko-produkter och köper dem utan att jag behöver be om det. 
 Och vad passar väl bättre som avslutning på helgen än nybakt sockeraka till kaffet ;) Ja. ärligt talat bakade jag eftersom 5 av äggen han köpte var kraschade i förpackningen och man kan ju inte kassera... Så det fick bli min mormors sockerkaka, bakad utan varesig smör eller mjölk men jädrar vad saftig och god den blir  ;)
Som tur är finns det en bit kvar till kaffet ikväll också - ha en go måndagskväll!


3 kommentarer:

 1. Så bra du skriver..och så inspirerad man blir! :-)) Hälsningar från Annika i Åkarp

  SvaraRadera
 2. Tack Annika! Bloggen är väl framförallt min trädgårdsdagbok men det ger så mycket att dela den med likasinnade (även om jag blivit urkass på att uppdatera)

  SvaraRadera
 3. Tjena Gittan. Inte för att skåne ligger så långt från småland men nog har ni kommit längre i våren än vad vi har. Jag har börjat min vårstädning den här helgen o det var riktigt kul. Men fy fasen vad det blåser. Jag känner mej helt yvig!
  Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)