Drama Leaves

måndag 10 februari 2014

Vårkänslorna pockar på både här och där...

Vår... Bara smaka på ordet... visst är det vackert...

Ledig måndag och strålande solsken... Men efter morgonens tandläkarbesök är jag inte fullt "fit for fight" Jag fick tagit ut en kindtand och det blöder fortfarande ganska rejält (smakar inte vidare gott i munnen)
Men en liten runda i trädgården var jag tvungen att ta! Egentligen lockade en tur med kameran längs med ån mer men varje gång jag satte mig ner rusade det till :( så jag spar det till en annan dag
 Förvånades en aning över att Krokusen nästan är lika långt komna som snödropparna i entré-rabatten!
 Där hittade jag minsann även en Riddarsporre som verkar ha brått!
Vintergäck såklart
 om än i kraftigt reducerad mängd (det gör mig inget)

 Den vita julrosen som hann slå ut innan vintern kom, la sig ner i frosten och begravdes under snön - tro ja det att hon ser lite tilltufsad ut ;)
 Den mörka sätter knoppar
 och den dubbla? likaså
 Dammen är däremot fortfarande ganska frusen  även om det varit 6-8 + grader de senaste dagarna
 I muren grönskar violplantan
 Och i köksfönstret hoppas jag att de ska gro inom kort!!!!
 Först ut i år blev Törnrosas kjortel och en pluggbox med mörkbladig Pärlhirs
Nu blev jag sugen på att så mer, jag får nog fylla ett par av de större pluggbrättena så att vi är redo när maken fixat färdigt planteringsrummet/tvättstugan "ler sort"

Ha det gott & njut av vårsolen


14 kommentarer:

 1. after long sleep through winter, the plants are ready to shower colours into the garden....!!!

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt att se att det är på G därute! Redan krokus? Du har kanska bra med ljus och varm jord just där? Och sått har du redan gjort.... jag tror jag hoppar över det i år, jag får sällan mina sådder att bli kraftiga till sommaren så jag sår nog bara tomater och basilika i år. När jag kom hem idag så kvittrade fåglarna och det kändes verkligen att våren är på G och att trädgårdslusten vaknat :) Ha det bäst ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu får det bara inte gå alldeles för fort vi vill ju hinna njuta av våren också ;)

   Radera
 3. Så många fina vårblommor!
  Härligt när man ser liv. Här har jag hittat krokusar ännu så länge. Vi har snö kvar där de flesta snödropparna finns. Kanske har de växt till sig där under?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snödropparna är ju ofta uppe när den sista snön försvinner. Växterna är oroliga!

   Radera
 4. Härligt med ledig måndag! (det är DÅ du skall göra Pulled Pork ;) ) men inte så kul med tandläkarbesök...hoppas du snart mår bättre!
  Tyvärr är jag inte så där värst duktig på vilka boställen som är både trevliga och prisvärda på Gotland...hm, måste fundera lite...Hallfreda hotell skrev jag om i somras, vi var där och fikade o hela stället var mysigt så jag antar att det är mysigt att bo där också, dock vet jag inget om prisläget. Det ligger lite mitt på Gotland så där, bra om man skall göra utflykter. Grå gåsen i Burgsvik är fint (så mycket bättre spelas in där, så det kanske inte är så billigt..) och Burgsvik är ju för övrigt jättefint! Det var vad jag kom på så här.
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske det ;) Vi får ta en titt på boende, tack för tipsen / Kram

   Radera
 5. Hej Gittan! Oj vad det växer hos dig! Som vanligt har allt kommit lite längre hos dig men tids nog kommer vi i kapp uppifrån! Känner igen mig i tandsmärta. Drog ut en visdomstand för en vecka sedan och har sett allmänt tilltufsad ut i en vecka. Ansiktet börjar nu återfå sin normala färgskala.

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise! Så glad jag blir när du tittar in :) Tandsmärtan var snabbt övergående, redan på eftermiddagen skippade jag värktabletterna och sen har det varit lugnt. Din visdomstand låter betydligt värre, stackare!!! Kram

   Radera
 6. Hi Gittan! Your winter is much colder than ours. I see the similar signs of springs in both of our gardens: green tops, some green leaves and blooms! I was very glad to hear from you on my blog. I think about you often, since we've been virtual friends for a long time. Take care! Happy Valentine Day!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Tatyana! This winer haven´t been much winterlike. I´ve used my warm boots more than one day!

   Radera
 7. Hej!
  Du undrade över vår singel. Den är mycket ljusare idag när den torkat. Nog borde det väl finnas riktigt mörk variant också, eller???
  Planerna du beskriver låter spännande. Får se vad ni bestämmer er för.

  Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)