Drama Leaves

måndag 20 januari 2014

Renovering pågår!

Vår tvättstuga ska äntligen genomgå en välbehövlig renovering!
Där kakel och klinker tar slut fanns tidigare en vägg och där bakom stod oljetanken tills för ett par år sedan.
Längs med hela den råa väggen ska vi ha en bänkskiva för frösådder med växtbelysning!!!
 Den blålila kakeln ska bort, de råa väggarna ska putsas, nytt fönster ska i, ny kakel ska upp och på väggen under fönstret ska det sitta ett element!
På motsatta sidan ska elementet bort(den rörformade historian) och alla elementrör ska därmed dras om för att hamna på rummets andra sida
 Klacken tvättmaskinen står på ska bilas bort och sen hoppas vi att det går in en torktumlare på den högra sidan. Funkar inte det måste vi köpa ny vask/bänkskiva (det vill jag helst inte för jag gillar skivan vi har)
Tidigare har maken bilat upp golvet för att lägga ner nya avloppsrör mellan vasken och golvbrunnen och samtidigt fick jag bänkskivan med hoarna. Innan det fanns det bara en gammal tvättvask vid sidan om tvättmaskinen. Och eftersom det var stopp i de gamla rören i golvet så vattnet rann ovanpå betongen ner till brunnen så la vi bara klinker på halva golvet så att man åtminstone kunde gå in och lägga smutstvätten i korgarna utan att behöva ta tofflor på sig. 
(Rom byggdes inte på en dag)

9 kommentarer:

 1. mycket jobb men det kommer att bli kanon bra,
  skönt med en arbetsbänk till växterna
  kram
  maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en del jobb men maken är ju i byggbranschen så han är van ;) Och jag är inte heller rädd för att "ta i", jag har ju också jobbat med husrenovering under ett par års tid. Detta ska blir skoj! Och att få en bänk som ersättning till det bord jag haft tidigare kommer bli kanon!

   Radera
 2. Nej , Rom byggdes inte på en dag men till slut blev det bra , vilket det här också kommer att bli! ;)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer nog bli super! Bara det att få bort det fula blålila kaklet... Det blir förmodligen stora rektangulära ljusa/vita plattor på väggarna istället och vitmålat ovanför. På golvet kommer vi lägga samma plattor som redan finns på den lilla golvbiten där och i hela pannrummet för även om den inte är lika snygg som den vi senare lagt i resterande del av källaren så finns den hemma och att hugga bort det som redan ligger... Nä, SÅ roligt ska vi inte ha!!!

   Radera
 3. Vilket härligt projekt, skall bli spännade att följa...
  kram//lotta

  SvaraRadera
 4. Det ska bli så himla kul!!! Jag hoppas kunna kakla när maken putsat väggarna så kan han få lägga färdigt klinkergolvet sen :D

  SvaraRadera
 5. Oj, så skoj ni ska ha det (eller du i alla fall).... och så bra det kommer att bli! Din idé om att byta växter var toppen. Glöm inte den när det är dags!!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta kommer bli så bra! Tills nu har jag först haft ett gammalt bord (det hamnade sen i butiken) och därefter ett par bockar med en skiva över som platsbord. Men med en lång väggfast skiva och ordentlig belysning kommer det bli så mycket bättre :) Maken har dessutom sitt hobbyrum precis utanför så ofta befinner vi oss där samtidigt och kan prata med varandra medan var och en sköter sitt - mysigt! Plantbytet får vi ha i åtanke, en bra anledning att ses dessutom / Kram

   Radera
  2. plantbord ska det ju stå, inte plats ;)

   Radera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)