Drama Leaves

söndag 27 oktober 2013

Höströj

Det råder ju delade meningar om hur man ska göra men jag trivs bäst när det är ordning och reda och av den enkla anledningen rensar jag helst bort allt visset redan på hösten - det har jag roat mig med idag.
 Jag blir glad när det ser ut såhär!

 Här vid brunnen blev det ett par före/efter-bilder för att förtydliga vilken enorm skillnad det är!
 Massor av löv (de flesta lär blåsa ner i källartrappen), vissna blad, överblommade blomställningar...
 Dagens väder, +16 grader och lite sol slog hastigt om och jag hann inte bli riktigt färdig med planteringen här (men det gör inget) Skärpan blev katastrofal eftersom det regnade men jag tror nog att skillnaden är uppenbar ändå
 Så, nu återstår bara lite rens i de övriga planteringarna men skulle det inte hinnas med eller om vädergudarna har andra planer så gör det inget. Det är här jag har de flesta vårlökarna och det är dessa planteringar jag ser under vinterhalvåret och det räcker att det är fint där då "blink"
Nu håller jag tummarna för att det ska gå att tillbringa även morgondagen ute (stormen får gärna välja en annan väg) 
Nu ska jag överraska maken med en kvällsfika!

7 kommentarer:

 1. Löv ger ju gratis kväve åt växterna och skyddar mot uttorkande vårsolen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör dom det och det finns fortfarande gott om den varan kvar på både häckarna, träd och buskar - jag dammsuger inte trädgården ;) De löv som rensades bort hamnade i komposten så den näring de ger kommer till anv. oavsett!

   Radera
 2. Ja, egentligen är det skönast att ha rensat inför vintern, framförallt är det ju snyggare när väl vårlökarna tittar upp, jag gör lite olika, blir det en riktigt skön dag efter att allt vissnat så tar jag nog bort en del jag med.
  Ha det gott!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet hur det blir till våren. Här tittar ju snödropparna upp redan i februari och sen är det omöjligt att rensa om man inte vill trampa på dem - och det vill man ju inte!

   Radera
 3. Hej i blåsten!
  Har precis gått ett varv där ute för att kolla så vi inte har några lösa delar som kan flyga runt.
  Ja, det där med höststädning, det är tur att var och en får göra som den vill. Då mår vi bäst.

  Ha det så bra och håll i hatten!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kan förstå att du rensar bort ditt på hösten, det skulle jag ALDRIG göra, men det beror väl på att jag har zon 3-4 hos mig....och då är man glad om saker överlever till våren :)

  SvaraRadera
 5. Tack Gittan! Du skriver alltid så snälla kommentarer som gör mig så glad. Det måste vara underbart när våren kommer och de tidigaste kan starta upp direkt. Här ligger ett ton löv som jag först måste lyfta väck och ofta har de stackarna börjat blomma under tjocktäcket. Men har man bosatt sig bredvid lövskogen (och är lika lat som jag) så får man skylla sig själv. Eller förresten... lat.... jag målar ju!!!
  Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)