Drama Leaves

söndag 21 april 2013

Long time, no see...

Usch... det är långt mellan inläggen här minst sagt... 

Men det känns inte som om jag har haft något att tillföra på väldigt länge.. Vintern har varit alldeles för lång och när det inte finns något att titta på eller som man ens kan relatera med till trädgård då lyser orden med sin frånvaro.

En del bilder har jag tagit de senaste veckorna men jag har liksom inte hittat blogglusten.. när bilderna väl visat sig på skärmen så har tankarna mer varit "vem har något intresse av att se detta?" och åter igen har funderingar kring bloggandets vara eller icke vara infunnit sig. 
Jag tar en dag i taget så får vi väl se varthän det bär =)

De senaste lediga dagarna har tillbringats ute (som sig bör) rosorna är nerklippta och ett par av dem verkar ha frusit bort.
Klematisarna fick sin beskärning igår och även där har det frusit rejält - jag hoppas på ny tillväxt nerifrån marken...
Alla mina 23 Heucherasorter har tagit rejält med stryk under senvintern... Bladen är bruna och frågan är om de klarar sig... Det är tufft att vara växt när den Skånska vintern inte är sig lik!

Idag har jag släckt lysrören och burit ut alla frösådderna i växthuset!
 Det verkar inte bättre än att det blir en djungel där inne även detta året! I min fantasi trodde jag att nu när vi bara är två i hushållet så skulle det inte odlas lika mycket.... "ler"
 Igår gjorde jag en trevlig upptäckt, vitlökssköreden verkar bli relativt god i år! Förra året köpte jag (skitdyr) sättlökar och ev den ena sorten blev det inte en lök, av den andra sorten räckte klyftorna till att fylla en pallkrage  i hopp om "bättre utdelning nästa gång" Dessa vitlökar kommer att ätas med andakt...
Pallkragen med rabarber skulle behöva en rejäl påfyllning av jord men hur gör man det när de är uppe innan snön försvunnit?
 Sen har jag kommit på andra tankar... 
Ytan mellan pallkrageland och växthuset var ju tänkt att bli en ny rabatt med en större stensatt yta närmst växthuset med pergola över en del MEN nu undrar jag om det inte ska bli stora odlingsbäddar där istället??? 4 rejäla bäddar med plats för massor av ätbara saker låter lockande...
 Vårblommorna blommar i ett rasande tempo nu när vårsolen och värmen äntligen kom och vi njuter i fulla drag!
Imorgon måste jag komma ihåg att klippa ner lavendeln...

10 kommentarer:

 1. Roligt att se dig igen!
  Vad fint det blommar hos dig! Vad vi har längtat efter vårblommor denna vår!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Irene! Vintrarna har känts oändligt långa de senaste åren och det är kanske inte konstigt att blogglusten avtar då ;)

   Radera
 2. Hej Gittan! Har saknat dig här! Håller med om att trädgårdsbloggandet är svårt under vintern. Känner också igen mig angående rosor och alunrot. Men jag tror att alunroten kommer, i alla fall de flesta. Rosorna är det kanske värre med. Att odla ätbart är väl toppen! Jag begränsar mig dock till fyra pallkragar, känner mig själv och vet att det ska vattnas, gallras, gödslas och skötas om också:-)

  kram louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise! Saknaden är ömsesidig! Alunroten är visserligen ganska tuff men de senaste vintrarna har mina minskat i antalet så jag är lite bekymrad... Kram!

   Radera
 3. Kul att höra ifrån dig igen! Vad mycket fina vårblommor du har!
  Jag har inte klippt ner min lavendel ännu, men det kanske man kan göra i helgen, dom ser ju så trista ut där dom står...och några av mina rosor har nog också frusit ner.
  Det där med Heuchera har jag inte förstått, skall de inte vissna ner som vanliga perenner? En del av mina vissnar ner medan andra ser halvvissna ut.. men vi får hoppas de tar sig!
  Ha det gott vännen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lavendeln blev aldrig klippt! Gårdagens väder lockade inte till trädgårdsvistelse så det får väl bli till helgen gissar jag. Heucheror är ofta vintergröna så det borde ju betyda att de är lite tåligare men mina ser verkligen bedrövliga ut i vår!!! Kram

   Radera
 4. Underbar vårblomning !
  En sån där blomning man drömmer om !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårblommor kan man bara inte ha för många utav, ju fler desto bättre och de ska helst vara planterade i stora sjok! Kram

   Radera
 5. Hej Gittan! Jag förstår precis vad du menar; jag tröttnar också på bloggandet emellanåt. Men då tänker jag att det faktiskt är frivilligt och att man får göra inlägg precis hur ofta eller sällan man vill. Så ibland blir det ett inlägg/dag och ibland går det flera veckor emellan, och det gillar jag.
  Kan förresten meddela att jag numera är strumplös! Men det har väl du varit länge?
  Trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Katarina! Jag försöker intala mig att det är så men det är svårt när man under ganska många år varit en väldigt flitig bloggerska. Strumplös var jag även i vintras, barfota i ett par härligt sköna Canada snow stövlar mmm... Maken får många goa skratt när han ser mig i den stora, tjocka dunjackan, fårskinnsfodrade skinnhandskar, stor scarves väl snodd om halsen, stövlarna och så barfota "hihihi" Men det bjuder jag på ;) Ha en trevlig helg du med / Kram

   Radera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)