Drama Leaves

onsdag 4 januari 2012

Skitsnack!

Den här känner ni väl igen?
Kogödsel, står det på påsen... men vad innehåller den egentligen?

DET TRODDE JAG JU MIG VETA!

Med en morfar som var lantbrukare (förvisso hade han inga kor, utan enbart grisar men skit som skit..) och med ett eget förflutet (i mkt ung ålder, vi talar 80-tal) som städerska på Scan... Då jag dessutom städade på tarmrenseriet dvs. där tarmarna och magarna tvättades så trodde jag verkligen mig veta vad som fanns i ko-på-påse!

Nu ser jag fram emot att få höra från er alla vad det i själva verket ÄR i påsen!
God fortsättning på 2021 (ibland undrar jag om ögat ser det vi tror vi ser, men en uppmärksam läsare hade jag iaf =) Inte sjutton är det 2021 redan, 2012 skulle det ju stå såklart)


10 kommentarer:

 1. hahaha Ja det var ju skitsnack på hög nivå! Jag har ju faktiskt jobbat med kor som djurskötare så jag vet en del jag med. ;)

  Det är skillnad på skit och skit. Och mellan märkena på Ko-på-påse. Bauhaus usel (duger på sin höjd att luckra upp min tunga lerjord med) medan Hammenhögs har bra krut i sina. Det senare luktar det faktiskt skit om. Och det tycker jag är ett bra tecken. Men sen hur det står till med %-halten av skit egentligen kontra torv och annat, det kan jag inte svara på.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Min tro om kogödsel är att det måste vara lite kobajs i påsen...eller.
  Måste nog läsa på en paket :=)))
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. Jag hörde nånstans att det bara är kourin på torv i påsarna. Känns ju lite konstigt...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Kogödsel är det som är JORD, enda jag köper numera. Påsar där det står Planteringsjord på är bara 99% TORV, det köper jag aldrig. Vill man ha GÖDSEL, köper man påse Hönsgödsel.

  SvaraRadera
 5. Jag brukade köpa kogödsel på påse och använda det som planteringsjord utan att blanda. Nu köper jag hellre sysavs grönkompost(passar alltid på att köpa några påsar när jag slänger skrÄp) som jag tycker är mycket bättre. När jag gödlar så använder jag hönsgödsel.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Tycker det är svårt att välja gödselmedel då vi har hund och hundar älskar ju att äta gödsel,ha det så bra,maggan

  SvaraRadera
 7. Ja detta har jag inte kollat,,var intressant skit snack!
  Jag har märkt lite kvalite skilllnader,,för jag brukar plantera sommar krukor direkt i sådanhär koskit,,jag har ju alltid trott att det var väl bränd koskit,,måste kolla,,för nu väckte du min nyfikenhet. ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 8. Gott nytt år lite i efterhand! Ja det kan man undra vad det är i påsarna! Tror inte det är så mycket krut i dem egentligen, använder de mest till jordförbättring och i stället för vanlig planteringsjord.

  kram louise

  SvaraRadera
 9. Oppsan, här går åren undan. 2021!! Ha det så bra. Kram Lisa.

  SvaraRadera
 10. Ha ha ha skitprat det gilla jag,för det är så viktigt för oss som sysslar med trädgård.Jag köper ko på påse till mina sommarkrukor.I växthuset har jag det också plus brunne hästgödsel.Till rosorna dugar inte kopåpåse då blir det hästgödsel eller hönsgödsel på påse.Jag har en ko på påse i garaget som jag borde lägger rund en del rosor för nu ska det blir kallt.Jisses det blev en halv roman....Ursäktar,det var trevlligt att besöker din blogg.
  Hälsn från Renate

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)