Drama Leaves

torsdag 13 oktober 2011

Till bildarkivet

Jag försöker ju samla planteringarna i Arkivet för att veta vad som planterats var framförallt med tanke på att en del växter inte behagat titta upp igen på vårkanten efter de senaste vintrarna.

Så om det är så spännande att läsa om... det vette sjutton men här kommer de senast planterade växterna som jag glömt dokumentera.

Solhatten, Enchinacea 'Hot Summer' får agera färgklick i Rönnplanteringen. Bakom den är tanken att de fem vita höstanemonerna ska bilda en fond (om de små liven överlever vintern)

 
Sen bidde det ju ett par nya Alunrotssorter när vi senast fyllde på planeringskön =)
Heuchera, 'Magnum'

 
Heuchera 'Plum Royal'och Heuchera 'Ginger Peach'De får agera kantväxer i en del av Rönnrabatten


vilken börjar ta sig och förhoppningsvis blir lite frodigare nästa sommar


I den upphöjda rabatten bytte jag ut en av de Heucheror 'Cascade Dawn' jag planterat där tidigare i sommar eftersom den blev för lik de andra två färgmässigt nu på höstkanten, lite färgvariation vill jag ju ha!

Så nu frå Heuchera 'Mint Frost' stå mellan de två namnlösa plantorna istället.

Det var allt för ikväll mina vänner, ha det gott!

8 kommentarer:

 1. Vad många fina Alunrot du har! Bra att veta till vilken blog man skall gå, när man vill få tips om olika sorter. Har endast en.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Ruben: Haha... ja det har ju blivit en liten samling av dem. Upp emot 20 olika sorter har jag nog lyckats få ihop hittills =P Jag gillar dem otroligt mycket framförallt eftersom det finns så många olika färger och att de passar så bra ihop med trädgårdens övriga perenner. Du bör absolut inför mer Heuchera i din trädgård ;P Ha det gott / gittan

  SvaraRadera
 3. Alun'rötter' är väl något av det mest tacksamma man kan ha sina rabatter, de sköter sig själv och ynglar flitigt av sig så att man ständigt har nya småplantor att flytta till nya ställen eller ge bort. Själv har jag bara 'Purple Palace' men jag har säkert närmre hundra plantor som bottenplantering i min röda rabatt. Bra komplement till de flesta blommor och buskar!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 4. Förstår precis. Många av mina bilder i bloggen och texterna därtill är mycket för min skull, för min koll. Gillar också alunrot, tycker dock att vissa övervintrar dåligt hos mig, tyvärr oftast de dyraste så klart...

  kram louise

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara heucheror du har. Den där Magnum gillade jag skarpt.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Den där alunroten va mig ett ögongodis! *ler*

  Och så organiserad du är?? Jag vet varken ut eller in i min täppa längre. Den har, milt sagt, halkat efter de senaste åren.. :S

  Varm kram!

  SvaraRadera
 7. Det är jättebra att göra lite bildarkiv av sina rabatter och det är intressant att se hur andra tänkt och vad de köpt, kan ge bra inspiration! sen passar det ju perfekt nu när inte så mycket händer i trädgården. Visst är Alunroten en underbar växt! Flera nya fina du skaffat. Här på Småländska höglandet (zon 5) är det inte alla som är vintergröna men en del är det vilket jag tycker är ett plus. Jag har märkt att framför allt de gulbladiga (men inte alla)som är lite svårare att överleva här. Den röda solhatten 'Hot Summer' är helt underbar, så läcker eftersom den ändrar färg från orange till en mörkare rödorange med stigande ålder. Hoppas den klarar sig i vinter också för jag vill gärna ha fler av den sorten. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Det är ju bra så blir det lite ordning och reda. Jag gillar alunrot i krukor det blir snyggt till det mesta eftersom de finns så många att välja på.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)