Drama Leaves

måndag 8 augusti 2011

Nytt på växtfronten

Maken och jag skulle till dotter nr1i Malmö på "söndagsfika" Så vi tänkte att vi tar en snabb tur inom Trädgårds Paletten för att se om vi hittar något kul i krukväxtväg...


 Men när vi kom dit hade det slutat regna så vi tog en runda bland uteväxterna först vilket resulterade i en Hibiscus till =)

Och naturligtvis hade vi ett par krukväxter också med hem bl.a en urfräck bladväxt men den spar vi till en annan dag / Kramelikram

10 kommentarer:

 1. Härligt med Hibiskus här tog vintern alla mina tre , nu har jag en kvar som inte alls är stor eftersom den också frös ner helt i vintras..men dom är fina..kram Monica

  SvaraRadera
 2. Härligt med inköp. Kanonfint arbete med rabatten i förra inlägget. Hittade hit på blogghavet. Jag har börjat på ny rabatt idag. Det blir en stor en med liten damm på mitten. Alla plantorna ska köpas in och alltihop är uppritat på en stor skiss.Bilder kommer när slavarbetet är klart. Bra det där med slangen. /Kram Fia.

  SvaraRadera
 3. Grattis till fynden :) Har läst att många i er zon har Hibiskus men jag med min blöta och kalla lerjord får avstå.

  Krukväxter - just det.... röjde inne idag och såg att jag nästa vecka får köpa lite nytt till fönsterbrädorna, något som fortfarande blommar och lyser upp - något förslag?
  Ha det gott, kramen ♥

  SvaraRadera
 4. Åh, vad fin!
  Ha det gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 5. Krukväxter skulle jag behöva skaffa nu. Har ett fönster i köket som är alldeles tomt :-))) Vet inte vad det är , men jag är inte någon riktig krukväxtodlerska. Men..... så kul att kunna ha hibiskus ute. Känns lite exotiskt för mig faktiskt.

  Här är det sol i dag. Å det verkar inte ska regna heller senare. Skönt!! Håller på med plåtkanter :-))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 6. Det är sånt som så lätt händer.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Håller tummarna att den klarar vintern! Hos mig blir det inga fler hibiscuschansningar! Fin ser den i alla fall ut!

  kram louise

  SvaraRadera
 8. Angående samplantering till en buskros är det ju lite vad som faller en i smaken... Jag gillar att rosorna står lite blandat i hop med annat så det liksom inte bara blir en ros helt öde. Är det till den varmt gula/aprikosa och röda rosen? Funkia kan säkert fungera men jag har nog oftast lite fluffigare växter runt mina rosor, så de kan växa in sig lite. Lavendel fungerar alltid, stäppsalvia caradonna, nävan rozanne är perfekt till båda färgerna, olika vädder som inte blir för höga (inte grekvädd). Rozanne skulle vara mitt förstahandsval! lycka till.

  kram louise

  SvaraRadera
 9. gittan girl !!
  Thank you so much for dropping by and I am so sorry it takes me so long to get over here to your wonderful blog to say hi and leave comments.
  I had a hard time trying to get into the comment part, opened another tab and here I am : )
  I read your post about enlarging your bed and LOVED it ! You have some VERY cool plants.
  I too love Fire Island and want to get it too!!
  I'm in a bit of a rush this morning but I wanted to say hi and say your garden is looking so pretty : ) If you ever want to drop a line and talk plants my e-mail is glencross50@gmail.com
  Joy : )

  SvaraRadera
 10. Vilken färg... helt bedårande. Vill också ha en sådan!
  Gillar också den där lilla tomten som du skrev om hos mig.Tack för alla hälsningar hos mig blir alltid glad när du tittar in.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)