Drama Leaves

måndag 25 januari 2010

Jag är vad jag äter...

-11 grader (12 degrees) kallt idag och med utlovad fortsatt kyla och mer snö under veckan så bestämde jag mig för att åka och köpa lite vårfägring. Lite krukade vårlökar, en bukett tulpaner och kanske en och annan krukväxt.
Jag hoppade i kläderna och konstaterade att jeansen sitter allt annat än skönt! (hemma går jag ju ofta i mjukisbrallor) Fram med vågen och visst har den stuckit iväg, vikten alltså. Av med jeansen och fram med måttbandet. Papper och penna plockades också fram för ska det bli någon ordning på mig så får jag nog bokföra "eländet".
Måttbandet var ju värre än vågen!!!
Så när jag var i mataffären så passade jag på att köpa hem en massa nyttigheter. Målet är att ha klarat av den kroppsliga förändringen till midsommar. Tills dess är det 22 veckor så det är nog ett ganska rimligt mål.

I affären hittade jag en suveränt bra almanacka. Gratis, om man köpte två av deras produkter, vilket jag ju ändå gjorde. Tydligt markerade veckor, varje månad innehåller dessutom tips på hur man använder årstidens råvaror och läckra vardagsrecept. Den har en kolumn för varje familjemedlem och en kolumn för matsedel. Det gillade jag!

Tycker ni det låter intressant så är det denna ni ska hålla utkik efter

Massor av frukt köpte jag för de stunder då suget efter något gott sätter in. Passionsfrukt var det många år sedan jag åt - hur vet jag när de är mogna?

Sen tyckte jag att det kunde vara läge att tillaga lite enkla och nyttiga luncher om dagarna. Till lunch är jag ju ensam hemma och då behöver man inte ta hänsyn till övriga familjens tycke och smak. Det blev morötter (det har vi iofs alltid hemma), vitkål, paprika, purjolök och i frysen hamnade broccoli och brysselkål. Grönsakskonserver i form av vattenkastanj, svamp (jag äter inte färsk svamp), minimajs och lite annt smått och gott. Att bara skära ner en massa olika grönsaker och woka dem tycker jag är en perfekt lunch.

Sen var det ju dags att göra ett besök i blomsteraffären. En pluggbox köpte jag! Jag vet inte om jag tror att den är så bra/praktisk som all säger men det lär jag ju bli varse =) Om inte kan jag alltid ge bort den till någon som tycker om den.
Jag köpte inga tulpaner, inga krukade vårlökar, det höll minsann inte på att bli mer än pluggboxen.
Vårlökarna var alldeles för långt komna och tulpanerna fanns bara i gult (det hade vi förra veckan) och rosa, de flesta blommande växter hade också rosa blommor och det är ju inte min färg.
Det slutade med ett par stora, fina murgrönor till vårt sovrum och det är jag fullt nöjd med =)
Visst blev det snyggt!13 kommentarer:

 1. Ja Julen och alla helgerna har satt sina spår hos mig ochså. Jag är ingen van bantare så jag har lite svårt med det.
  Men jag har burit ut allt i kakväg som fanns inne. Ut i frysen i förrådet så att jag inte ser burkarna.
  Går 8 kilometer varje dag för nu rackarns skall musklerna fram och fettet bort:o)
  Jag har anmält mig till vattengymnastiken och skall gå på Linedance igen så innan sommaren så har nog de extra kilona försvunnit. Hoppas jag.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 2. It looks like you are off to a healthy start this year! I love the ivies you found, they look very nice in the window.

  SvaraRadera
 3. Vilken kick! Av all den frukten och alla de grönsakerna kommer du må hur bra som helst. Jaha, så jeansen sitter tajt, kan de inte ha krympt då??? Måttbandet höll du kanske på fel håll, eller??? (fniss)
  Jag borde också äta nyttigare än vad jag gör. Det syns inte utanpå men det sätter sig ju inuti kroppen ändå.

  SNyggt med murgrönorna! Kram!

  SvaraRadera
 4. Kanonsnyggt - murgrönorna är precis i min stil! Ja, du det är fler som har blivit större runt midjan....så nu skall jag också försöka bli av med några kilon/centimeter....
  Passionsfrukten ser inte mogen ut, de skall bli skrynkliga och fula - då är de goda! ungefär som vi kvinnor, vi blir bara bättre när vi blir äldre och rynkigare...=)

  SvaraRadera
 5. Good that you give due consideration to weeks and months to come... and Thanks to the seeds!! ~bangchik

  SvaraRadera
 6. Att banta tillhör inte precis livets glädjeämnen, men det är klart, den som får syn på en sylfid utefter skånes kuster blir säkert väldigt glad!! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 7. Ja shit jag har fått hängfläsk jag med fastän jag egentligen är väldigt smal. Fläsket gömmer jag i pösig tröja!!! Inte kul. Måste oxå skärpa till mej.
  Jag har inte heller fått tillbaka mina gamla bilder på TB så jag känner inte att jag har nåt att hämta där just nu. Hoppas sannerligen det blir bättre. /Knatten

  SvaraRadera
 8. Ja, vem skulle inte behöva gå ner några kilon men karaktären är dålig...börjar banta varje måndag morgon och slutar varje måndag förmiddag, det är ju några månader kvar till sommaren, jag hinner , jag börjar nästa månad. Jag hittar alltid någon bra ursäkt till att äta allt det där goda som lägger sig som bomull runt midjan.
  Susanne

  SvaraRadera
 9. Mamma, du är duktig du, vi kan kämpa tillsammans, fast jag väljer nog att döpa mitt till kom i gång, istället för midsommar 2010, är det ok eller?
  Och sen undrar jag ju lite sådär nyfiket som jag brukar göra, får jag stå med i kalendern, eller jag får en "gäst-spalt" jag menar, ingen handduk i badrummet, och ingen ledig plats på sko-stället i hallen. Bara så jag vet, elelr om jag ska köpa med mig lite knorr produkter och hänga upp min alldeles egna almanacka intill din i köket?
  Puss och kram
  Nathalie

  SvaraRadera
 10. Jag köpte ett hopprep i går så dom dagarna jag inte hinner ut och gå eller motionera på annat sätt då hoppar jag :) har också kilon som ska bort. Försöker äta nyttigt men har en dag i veckan när man får äta gott.
  Har också funderat på pluggboxen tänkte åt luktärtern men...
  Ha det bra

  SvaraRadera
 11. Jo nog är det så att helgerna satt sina spår både här och där. Bra av dig att ha ett så långsiktigt mål, hoppas att det går bra. Jag blev också lite sugen på vårblommor häomdagen och kom hem med Pelargoner (!?), men även en knippe blandade tulpaner. Tänk att det redan gror i dina sådder, jag har ännu inte börjat men det närmar sig. Ha det bra.// Peter

  SvaraRadera
 12. Ja, julens fröjder lägger sig som bomull och lite svårare att få bukt med än att skapa dom :))
  Pluggboxen har jag också men är inte riktigt nöjd med den men, men.. kanske borde jag pröva än en gång.
  Lycka till med måttbandet! Kram /Bea

  SvaraRadera
 13. Gunilla: Det är inte enbart julen som satt sina spår hos min. Jag har "samlat" på mig en längre tid och nu blev det för bra! Promenaderna får däremot vänta tills det blir lite varmare ute.

  Catherine: It's time for me to be a bit more healthy. I've been eating way to unhealthy for a while and in combination with a sedentary life it's obvious that the weight bolts.

  Marina: Om det vore så väl =) Nä, jag kan nog inte skylla på varesig det ena eller det andra tyväff. Boven i det hela är att jag redan under studietiden samlade ett par kilon som nu byggts på så sakteliga. Nu blev det för mycket!

  HederaHelix: Tack, jag hade för mig att de skulle se ut som en enda skrynkla =) Ang.kilona/cm:trarana får vi peppa varandra =)

  Bangchik: It's my pleasure. And I do hope that they are unusual in Malaysia.

  Ruben: Inte banta, bara äta nyttigt så kommer minskningen som ett brev på posten. Någon sylfid lär jag dock aldrig bli =)

  Knatten: Japp som en simring har det lagt sig! Och det behöver jag ingen, jag kan simma! Jag raderade själv min TB-blogg imorse =(

  Susanne: Just därför som jag inte bantar! Jag försöker ersätta onyttigheterna med nyttigheter men ändå unna mig något gott emellanåt. Banta är det tråkigaste som finns! Och då blir resultatet oftast däefter också.

  Nathalie: Mmm... fast du får då inte gå ner många kilon inte! Om du får stå med i kalendern beror ju på VAR DU SKA BO! Du kan få ett blad i taget dvs. två veckor. Det verkar ju inte bli någon längre mambo-period =) Samma sak gäller plats i skostället och handduk i badrummet (hahahahaha)

  Lilla My: Man måste unna sig något för annars faller man på att det känns trist. Jag kommer att unna mig en hel del fast inte lika mycket och inte lika ofta.

  Peter: Man kan ju inte förvänta sig att de kilon man samlat under en längre tid ska försvinna på fjorton dagar. DET tror jag är det största felet folk gör. Bättre att unna sig lite, fast mindre och inte lika ofta för att det inte ska bli trist. Jag bantar inte, jag ändrar min livsstil.

  Bea: Inte bara julens fel. Jag har samlat kilon undertiden jag studerade och nu blev det för mycket helt enkelt. Julen satte de där sista avgörandet om man säger så =)

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)