Drama Leaves

tisdag 15 december 2009

Små saker - Little things

Numera plockas nästan inga tomtar fram till jul längre. Det känns som om den tiden är förbi. Men det innebär inte att hemmet är utan pynt för det. Blommor är nog det som känns viktigast även i juletid. Blommor och ljus/belysning av olika sort. Grupperna jag gjkorde till advent har jag ju redan visat, men den vita Amaryllisen som slog ut häromdagen har ni inte fått se ordentligt

I ett av matrummets fönster lyser snögubben Hasse upp med sitt lite isiga sken

På matrumsbordet jämte den vita amaryllisen står ett fat med ljus. Granarna köpte jag för en del år sedan med tanken att de skulle tändas på julafton... men icke! Familjen vägrade låta mig elda upp dem! Bara att "gilla läget". Något år senare hittade jag ett par snögubbar och nu ser det genast roligare ut. Fortfarande kliar det i tändsticksfingrarna på mig, men familjen är benhård "ler"

I Amaryllistöden hänger små änglar av glas

Julen för mig är hjärtan... fast hela året är nog fyllt av hjärtan vid närmre eftertanke. Det måste vara den runda formen...

En liten by vi fick av mamma innan vi fick barn påminner om henne. Den brukar arrangeras med "snö". Förra året hittade jag inte snön och i år har jag slängt ut marmorbordet som vi brukade ha den på och snön passade inte på symaskinen. Vi får investera i ny snö till nästa jul! I år kör vi Skånsk jul dvs. barmark "lol"

Ett annat litet hus som minner om mormor. Min mormor var en underbar människa! En gång när hon var hemma hos mig på middag gav hon mig en slant att köpa en blomma för. Men jag ville hellre ha något som varade lite längre...

I hallen hänger det däremot en tomte och dinglar från ovanvåningen =)

Och ett pyttelitet Luciafölje pryder vårt älskade valv

tillsammans med ett par söta små Luvnissar mellan lyktorna
Trappfönstret har också fått en tomte och ett par läckra granar i svart och silver

Gardinstången i köket fick i år ett hjärta som träs på stången

Och ytterligare ett par Luvnissar hänger i fönstret

Det andra köksfönstret har fått ett "gardinkappa" av silverkulor
Inte ens badrummet slipper undan julpyntet. På hyllan bakom toalettstolen byter jag pynt under årets gång. I år blev det en klocka fylld med badolja som vi hittade i Tyskland

och ett utedass =)


Nu är det bara dendär kransen kvar! Jodå, den ligger fortfarande halvfärdig ute i växthuset. Men jag tror faktiskt att jag ska se till att göra den färdig. Nu har jag t.o.m en idé om hur/vad som ska få pryda den. Letar man i gömmorna så hittar man faktiskt saker som man tyckt var för bra att för att bara kassera och ibland kommer de, som nu, till användning.
Till sist måste jag bara få skriva av mig lite glädje:
Fy f-n vad jag är bra! Idag är egentligen en dag när inte mycket fungerat som det ska. Skrivaren var inte samarbetsvillig och när jag då valde att jobba direkt på nätet istället gick proppen efter en stund... och eftersom jag inte sparat det jag gjort... så försvann allt arbete ut i cyberspace.
Jag har inte fått gjort något av det jag förestatt mig idag. Men det gör ingenting! En annan sak har "klickat" och det uppväger allt annat. Vad kan jag inte avslöja men jag säger det igen; Fy f-n vad jag är bra!! (jantelagen - släng dig i väggen)

Och vet ni vad? Det snöar utanför mitt fönster (gillar jag ju INTE) men jag bryr mig inte ens, så bra känns allt just nu - Tjoho!
Ett tillägg till mitt förra inlägg. Jag gör förvisso många sorters julgodis men jag gör inte så mycket av varje sort. Och ang. de tusen pepperkakorna så åt mamma garanterat de flesta själv - hon älskade pepparkakor!

13 kommentarer:

  1. Så mycket vackert till julen hos dig! Nej, inga tomtar här heller (bara i växthuset), det är precis som om man växt ur den perioden ;)
    Men däremot julblommor får allt större plats och ikväll skall jag göra mina uppsättningar.
    Jasså, du gillar inte snö :)) här är det bar att gilla läget för nu faller den vita snön och gör det sååå julfint!
    Ha det gott! Kram / bea

    SvaraRadera
  2. Klart att du är bra Gittan! Inte bara idag, utan ALLA dagar!! Men, att tjuvstarta med julen, det vet jag inte vad jag ska säga om .... Har du konsulterat tomten?
    /Ruben

    SvaraRadera
  3. Här kommer inte heller så många tomtar nu längre. Mer växtligt pynt blir det.
    Blir ju nyfiken på det där som gått så bra. Har det med jobb att göra kanske?

    Hoppas allt är bra med er i alla fall! Kram!

    SvaraRadera
  4. Här kommer inte heller så många tomtar fram Har tre favvisar. Men du har ju såå mycket annat mysigt istället./Ylva

    SvaraRadera
  5. Ha ha, här är det tomtar i varje hörn och det trots att jag bara har hälften kvar men med små barn så ska ju alla tomtar vara framme, ingen får ligga i lådan och skämmas!! Och så har vi ju allt pynt som görs i skolan.. Det ska ju oxå högtidligt hängas fram eller ställas fram!
    Gilalde dina små tomtar i glaskulorna, söta som bara den!
    Ha det gott! Kram!
    Ps. Och det är klart att du är bra!! Har aldrig tvivlat på nåt annat! *ler* Ds.

    SvaraRadera
  6. Du har ju minsann en hel del tomtar i alla fall =). Mitt fåtaliga pynt kommer inte fram förrän dagen före julafton och åker ibland ut igen före nyår - då har jag redan tröttnat på julen ;)
    Grattis till dig! Jag har en svag aning om vad som "klickat" idag!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  7. Oj så mycket du har fått gjort!

    Ska bli kul o spännande o höra vad det e som har gått så bra idag :-)

    Vad gäller mandelmusslorna så har jag tyvärr inget bra nep :-( Jag har aldrig bakat dem själv men min mamma gör ett tappert försök varje år o varje år har hon samma problem o få ut dem hela ur formarna. O ändå e det mormors gamla formar som hon lyckades utmärkt med!

    SvaraRadera
  8. Härligt pyntat,,jag tillhör dem som tar fram det en eller två dagar innan julafton,,och mindre och mindre tomtar har det blivit här med åren,,fast det är mysigt med julblommor,,hä blommar bara hibiskusarna,,amarylisen vill inte.
    Spännande det du skriver om,,jobb utbildning,,??Jag följer detta med spänning.
    ha det gott Kram Monica på Pepparbacken

    SvaraRadera
  9. Så det klickar hos dig ;-) Trodde jag var en kunglig åkomma.....
    Nä, tomtar villjag ha från kvällen före julafton till tjugondag Knut, sen åker dom ut!
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  10. Så mysiga bilder. Julen har verkligen kommit till er! Gillade den där söta snögubben. Har aldrig sett en sån tidigare.
    Kram från ett snöigt Linvägen

    SvaraRadera
  11. Hej Gittan!
    Äntligen en känd bloggare. Vad har hänt? Jag kan inte längre komma in på min trädgårdsblogg (hallonmaskens have) om du minns mig? Jag har varit sjukskriven en längre tid och inte haft energi till att blogga men nu börjar krafterna återvända. Vet du vad som har hänt? Det var så skönt att få läsa din blogg men inget ser ut som tidigare... Kan du råda?

    Kramar Mia (hallonmasken) miasritverk@gmail.com

    SvaraRadera
  12. Vad mysigt du har pyntat det. Det är ju känslan som är det viktigaste och inte tomtarna. Hos mig är det numera lite blandat med tomtar, lyktor och en och annan blomma. Hjärtat på gardinstången föll mig verkligen i smaken, dessutom fick jag tips om vad jag ska hitta på med glaskulan jag fick i födelsedagspresent. Dina luvnissar passade ju utmärkt i, för ljus tänder jag nog sällan i fönstren.

    SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)