Drama Leaves

söndag 12 april 2015

Blommigt värre


Det är väldigt mycket blommor i min trädgård just nu! 
Så mycket blommor som på våren blir det aldrig här senare, jag är ju en bladälskare av rang och blommor förstör liksom lugnet i planteringarna där bladen spelar första violin.... hör ni melodin?
 Men nu på våren är det tillåtet, kanske av den enkla anledning att det finns inte så mycket i bladväg att konkurrera med? Nu är det mycket som gäller, ju fler vi är tillsammans ju gladare vi bli! Det är en helt annan melodi ;) Först hav av snödroppar (f-n ta de vintergäck som letar sig in i mina snödropps-rabatter!!!) Lite senare hav av krokus (helst inte så många gula...) Och nu hav av scillor... mmm... jag nynnar ikapp med småfåglarna som även de är många, riktigt många...
 Kejsarkronorna som påminner mig om min gammelmormor Alma, äntligen har de blivit lite fler och blommar fint. De är de enda blommorna jag minns från gården uppe på Lilla Ro...
 Magnolian, den felmärkta, har mängder av knoppar som slår ut vilken dag som. Doftar gott vill jag minnas att de gör också
 Ensam är däremot Påskliljan vid brunnen, de trivs inte alls i min trädgård!
 Ett ensamt litet bi fångade jag i en härlig "pose"
 Julrosorna blommar och har fröat av sig rejält så snart blir det kanske en vacker julrosäng där trots att alla de dubbla gått bort :)

 Anemonerna vars "rufs" jag bara älskar!!!
 Men vad var nu det här?
 2 plantor hittade jag i entrérabatten. Ingen växt jag satt utan de har hittat hit på egen hand. Hrm... en vän på facebook sa ju vad det troligtvis var men minnet??? Får visst orangea blommor och då har de ju planterat sig i helt rätt rabatt :)

 Vitsipporna från stugan i skogen har slagit ut och till min glädje blir de allt fler för varje vår!
 Gårdagens temperatur kunde man inte klaga på. Det blev en härlig eftermiddag i trädgården där vi fick gjort massor maken och jag
Idag var det däremot mest mulet, lite regn och bitande vind så vi tog en tur till stugan i skogen istället :D

4 kommentarer:

 1. Jag tror det är Italiensk Munkhätta... Jag satte såna lökar i höstas och sågbladen på Ulriksdals Slottsträdgård förra veckan och blev sååå glad att de var vackra. Dock har jag inte sett såna blad i trädgården ännu och har faktiskt inget minne av vad jag satte dem ;)
  Kjejsarkrona har jag satt ett antal gånger på alla möjliga smarta sätt men får bara blad som sen vissnar :(

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jättevårligt och fint! Vilka hav av blommor du har! Ska bli spännande att se fler bilder längre fram på orangea rabatten!

  SvaraRadera
 3. På våren är det "more is more" som gäller - det är samma här hos oss. Blommigt värre just nu, senare på säsongen blir det färre blommor och mera blad.
  Önskar dig en fin ny vårvecka! / Nora

  SvaraRadera
 4. My goodness you have such beautiful bulbs in bloom!
  Your garden is heavenly gittan : )
  I wish I could see it in person .. the plant you are not sure of is on the tip of my tongue .. I can see it in my mind's eye and can't get it out .. darn ! But it is a nice one for Spring .. I used to grow them too.
  Lovely flowers and that magnolia will be gorgeous!!
  Joy : )

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)