Drama Leaves

tisdag 1 november 2011

Underbart är kort..

Även om vi har ovanligt varmt för årstiden så går det alldeles för fort iaf... men så är det väl alltid när man vill njuta så länge som möjligt =)
För bara en vecka sedan såg det ut såhär i min trädgård;
I den smala planteringen längs med husets framsida var det mesta ganska grönt fortfarande, bara en av funkiasorterna hade gulnat
mellan dem blommade brudslöjan fortfarande
 Björkspirean längs med staketet lös så vacker i solens sken...
Den lilla klockbuskens bladverk hade bytt skepnad från grönt till rött
Mmm... jag gillar verkligen färgerna!
Funkirona under Apeln var fortfarande gröna sånär som på ett blad =)
Favvoplanteringen oavsett årstid - Brunnsrabatten! Alltid färgsprakande, är det inte vårlökar i mängder så är det vackert bladutspring eller som nu.. underbara höstfärger
Så svåra att fånga med kameran men Katsuran är både gul, orange och röd och matchar den japanska lönnens röda blad som verkligen lyser i solens strålar, mörkare än någonsin
Närmst växthuset har Ginnalalönnen också gulnat och i mitten skymtas den mörka Spirean 'Diabolo' (heter den så?)
Längst ner i trädgården ståtar Ullungrönen med sitt nu gulnade bladverk
En snygging utan like!

Sen blev det endast en skymt av den nya Japanska lönnen men man ser ju hur vacker den är i färgen ändå..
Bakom garaget har Ozakasukilönnen skiftat från grönt till mörkaste rött. Med lite tur hinner den nästan bli svart i bladverket inann bladen faller till marken och den är otroligt snygg!

Idag är det inte mycket av skönheten kvar hos någon av dem - underbart är kort! Så gott som alla blad föll till marken över en natt. Men å andra sidan så blommar ett par av makens rosor fortfarande =)

8 kommentarer:

 1. Oj, vilken färgprakt du bjuder på, förstår också varför brunnsrabatten är en favorit! Här är funkiorna tråkiga sen en tid tillbaka, och en hel del löv har fallit av.
  Ha det gott i novembermörkret!

  SvaraRadera
 2. Ja visst går det fort nu! Vilka fina färger du visar! Dina bilder tjänar på att klickas upp och bli stora! Du får passa på att njuta av makens rosor om de nu blommar!

  kram louise

  SvaraRadera
 3. Ullungrönnen är verkligen vacker. Vilken höstfärg!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Härliga färger hösten bjuder på, men snart är allt detta förbi.
  Kommer du ihåg att vi prata om utrymme på bloggen. Försökte ladda in bilder idag men har inget plats kvar?? vad gör man då? vet du? Blir så trött på detta.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 5. Så fint det var med alla höstfärger, ja, det är lite sorgligt när bladen falnar och bladen faller ner. Men snart är vårlökarna här och vi undrar vart tiden tog vägen. Svårt att tro det nu dock! Ha det gott och tack för titten!

  SvaraRadera
 6. Ja, det går fort nu. Våra löv har fallit med en rasande fart tycker jag. Körsbärsträdet gick från ganska grönt till gult och nu nästan kalt på ca 1,5 vecka.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag vill också ha en ullungrönn. Blir mer och mer säker ju fler inlägg på olika bloggar jag ser....och ju fler jag ser i verkligheten såklart....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka härliga färger!! Jag älskar det, och det gör inget att det är under så kort tid, tycker jag, det gör att man uppskattar det desto mer. Nu upptäcker jag att jag saknar en klockbuske. Jag köpte en för några år sedan som sorkarna käkade upp första vintern, men jag måste nog göra ett nytt försök. Den var verkligen fin i färgen och vad jag minns så var blommorna ljuvliga.
  Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)