Drama Leaves

torsdag 29 juli 2010

Uppdatering

Butiken är färdigmålad (av mig) möblemanget till pentryt är inoljat (av mig) och kommer att monteras ihop (av mig) vid nästa besök i butikslokalen. Trinetten är ommålad (av mig) och ser riktigt fräsch ut. Sparringskenor, konsoller och hyllplan är beställda och delvis levererade och maken började skruva upp skenorna idag (han är betydligt mycket bättre än mig på att borra och få saker att sitta fast i tegelväggar)

Golven är SKURADE, de var svarta av gammal lort - urk!

Ännu fler varor är beställda.

Imorgon ska jag fixa el -leverantör, beställa en PC-kassa (jag hade bestämt mig för en PC ganska tidigt men sen började jag vela... TACK för råden Charlotte), ordna med försäkring, boka tid på banken och sen var det något mer som jag inte kommer ihåg just nu...

Min dator är fortfarande död (semestertider ni vet) och jag svär över makens tangentbord... (och jag kan inte lägga in några bilder i hans dator)

Vasken i det omgjorda pentryt läcker!
Och det gör vasken på den nygjorda toaletten också - vilka otroliga hantverkare som varit där! (det var INTE min man!)

Elementet i hallen ska målas och insidan av dörren till "personal-ingången" likaså.

Tappar till båda dörrarna för inbrottskydd ska sättas dit och lagret ska få hyllor.

Kassadisken ska hämtas i stan och sen ska jag bygga ihop skåp och sockellådor till disken.

Pentryt behöver ett skåp att förvara kaffekoppar och lite annat smått i och kaffekokaren behöver en hylla att stå på (den står fortfarande ouppackad i kartongen)

Sen får gärna varorna börja trilla in som planerat! Och samtidigt som de gör det påbörjar jag en kurs i näthandel (om det sen blir någon näthandel får framtiden utvisa) Jag beundrar min planering - hur ska jag kunna vara p två ställen samtidigt? Jaja, det löser sig sa han som sk-t i vasken..

Däremellen ska vi hinna njuta av vår semester? Jodå, vi hinner det också mellan varven "hahaha" Idag smet vi ifrån butiken en stund maken och jag för en lunch inne i stan på tu man hand - små guldkorn i vardagen..

Igårkväll var vi på bio hela familjen och såg Trollkarlens lärling - underhållande men framförallt mysigt med en kväll alla tillsammans (saknade min Sanna-panna förståss)

Nu skulle jag ju inte blogga! Beställa mer varor var det tänkt att jag skulle göra. Bäst att ta itu med det så jag inte får skäll av chefen "hahaha" (gissa om det är skönt att slippa ha en sådan efter sig =)

Tills vi hörs igen, ha det gott
Kram gittan

25 kommentarer:

  1. Vill se bilder, men det får ju vänta av försåeliga skäl. Men jag är nyfiken:)
    Den där filmen är jag också sugen på att se, men man får väl vänta tills den kommer på dvd som vanligt.
    Ha det härligt!!
    Camilla

    SvaraRadera
  2. Camilla: Jag kan lova att kamern är full med bilder både från trädgården och butiksrenoveringen. De kommer så snart min älskling är hel igen!

    SvaraRadera
  3. You've been really busy! I want to see pictures too :)

    SvaraRadera
  4. Oj, är det såååå mycket med att starta eget!!!! Tur att du/ni har energi till tusen!!
    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  5. Trots allt jobbar du ju åt dig själv och inte åt någon sur chef, så då känns det förmodligen bättre. =) Och det är ju kul att fixa iordning när man ser hur fint det blir!
    Jag jobbar på Växtia i Markaryd, ta avfart 75 från E4:an och kör mot Hallaryd så kommer du rakt på det. Men jag har semester nästa vecka också, så åker du dit då ses vi inte.
    Ha det bra
    /Helen

    SvaraRadera
  6. Catherine: Yes, ther's a lot to take care of before the grand opening of my store. But it's great fun and I enjoy every moment. I wich I could show some pictures but my computer has got virus and the guy who's going to fix that problem for me is on vacation. So now I'm blogging from the computer at The Carpenters office and I'm not abel to connect my camera to this one. But I promise I'll show you as soon as i can.

    Ruben: Det är massor av förberedelser för att öppna en ny butik, detta är bara det där lilla sista som ska fixas. Men det är så skoj samtidigt eftersom man gör det till sig själv =)

    Helen: Helt rätt! Sura chefer har jag fått nog av, det var just en sådan som fick mig att ta tjänstledigt för att studera och komma ifrån min gamla arbetplats. Det blir en tripp uppåt nästa vecka för sedan börjar maken min jobba igen. Så synd att du inte är där då! Det hade varit skoj att få träffas. Du får kanske komma hit och göra en offert på plattsättning till oss istället =)

    SvaraRadera
  7. Mycket att göra...men mest kul låter det som ;))

    SvaraRadera
  8. Du har verkligen hunnit en hel del och en hel del har du framför dig också. Kul att jobba till sig själv kna jag tro!

    Ha det bra!

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Det är sannerligen en hel del pyssel att starta en butik..... När det är som mest intensivt får man tänka på att man investerar tid i sin egen verksamhet/sig själv. Det är något helt annat att jobba åt sig själv. hur man än vrider och vänder på det.. Härligt att ni smiter ifrån emellanåt ändå, vilopauser behövs..........!!!

    Åh, vad nyfiken jag blir på hur det ser ut i också.... Håller tummarna för att datorn snart blir frisk igen.... Aha det blev en PC-kassa ändå.... :-)

    Sååå spännande att börja få alla varor sen och få göra det allra roligaste och ställa i ordning.....

    Lycka till!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  10. Oj vad kul och spännande, förstår att det är mycket jobb men samtidigt upplever du säkert detta att jobba för en själv är en annan sak, det blir som en livsstil och det är ju ett val man gör. Lycka till, ska bli kul att följa, kram Sophia

    SvaraRadera
  11. Ja, du har ju en del att göra, märker jag=))). Jag är riktigt spänd på din butik. Har redan planer på att åka dit.
    Tack för tipset om bio förresten. När du skrev att du varit på bio så slog det mej att vädret idag är ett riktigt bioväder så vi ska till Jönköping i eftermiddag o se Schrek på 3D.
    Ha det bra med allt du gör. /Knatten

    SvaraRadera
  12. AnnCharlotte: Superskoj!

    Marina: Det är ganska mycket kvar men nu känns det som om vinder vänt och allt rullar på som smort =)

    Charlotte: Ja det är internsivt (passar mig utmärkt) och jag vet sedan tdigare att det har sina för och nackdelar att vara sin egen. Maken är ju också egen, så det kommer att bli super, det är jag övertygad om nu. Bilder kommer så snart min dator blivit återställd.

    Sophia: Det är en enorm skillnad att jobba för sig själv - mest positiv (jag har ju gjort det förr om än i annan skepnad)

    Knatten: Fullt upp, men superskoj! Välkommen är du såklart när jag väl öppnat ;P

    SvaraRadera
  13. .... så underbart att få öppna egen butik:-)
    Jag är allt lite avis... älskar att packa upp grejer och ställa ut i hyllan, och sen höra rasslet i kassan när de säljs:-))
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  14. Hillevissan: Jag fick ju hitta på något annat skoj när jag nu inte (fick bli) blev trädgårdsmästare =)

    SvaraRadera
  15. Hjälp vad du låter flitig!! Blir nästan trött bara jag läser det men det är ju så när man är inne i något projekt. Ska bli himla kul at tse det färdiga resultatet!

    PS. Min syster har noll koll på blommor och skojade bara om sparrislupin!! Det kan vara någon veronika men den är så låg jämfört med mina andra veronikor, denna är runt 50 cm.

    kram louise

    SvaraRadera
  16. Oj, vad mycket du fått gjort, härligt! Skall bli så spännande att se interiörbilder sen, för det visar du väl? Ha det gott o arbeta inte ihjäl dig!

    SvaraRadera
  17. så spännande...gôtt att ha nåt att sätta nävarna i
    Jag drömmer ju om nån sorts gårdsbutik/plantskola i framtiden och har blivit inspirerad till tusen på Kosters trädgårdar men jag kan ju inte göra nåt nu!!
    Eller jo...jag ska minsann börja kruka upp växter och hoppas att de klarar sig till nästa år med minimal skötsel ;0)
    Om inte annat så kanske jag har till nån växtmarknad..
    Har du bestämt vad den ska heta än..eller är det hemligt? Jag är ju skitnyfiken...och så måste jag ju veta efter vad och var jag ska leta om jag (mot förmodan) skulle ha vägarna förbi igen...hehe..vet ju var några gator är iallfall

    SvaraRadera
  18. Om jag uttrycker mig LITE försiktigt, så är det en jädrans massa du gjort, men det finns nog mer ork i dig, för det som komma skall.
    Ha det så bra och lycka tikll

    SvaraRadera
  19. Samma här chefen är lite tuff ibland.
    Hur stor kommer butiken att bli verkar som om det snart är fullt eller?
    Hörs
    Annika

    SvaraRadera
  20. Louise: I min värld så går det inte tillräckligt fort, men så'n är jag =) Jag blev faktiskt lite fundersam ang. växtnamnet men vet samtidigt att en del växter har fått väldigt lokala namn ava befolknignen. Hade en del kunder när jag jobbade på växtcentrat som kom in och frågade efter växter med namn som vi aldrig hört talas om "hihi"

    Rosor och ruiner: Självklart blir det bilder! Bara min dator kommer i form igen så.

    Teas: Jag har ju försökt övertyga familjen om och om igen att vi borde flytta till någo mindre gård (mormor och morfars f.d gård hade passat perfekt!) för att kunna öppna något å¨hemmaplan opcg samtidigt dra upp växter på eegn hand till försäljning. Men familjen gillad einte alls min ide´e - jädra tråkmånsar... så nu blir det såhär istället =P Önske,ål om namn är inlänat och ligger hos Bolagsverket för "avgörande" man får ju liksom inte heta vad som helst. Så just nu är det de som bromsar mig från att kunna beställa skylt och trycka upp flygblad för att göra reklam för mitt öppnande. Dröjer de tillräckligt länge med beskedet så får jag helt enkelt starta utan att ha gjort någon reklam. Det känns lite "pissigt" Du förstår nog hur jag menar. Jag hoppas verkligen att du letar dig hit någon dag, det hade varit SÅ skoj att få träffa dig IRL!!!

    Annika: Kan tänka mig det! Butiken är väldigt liten (det kan man inte tro när man ser hur mycket varor jag beställt hem "hahaha") Men det krävs ju en heldel för att fylla hyllorna. Exakt hur mycket - ingen aning!

    SvaraRadera
  21. Hej Gittan!
    Det låter väldigt jobbigt, men du kommer att klara det!
    Må gott och hoppas du hinner vila lite mellan varven! Kram/Bea

    SvaraRadera
  22. Bea: Det är inte jobbigt alls, enbart jättskoj!

    SvaraRadera
  23. Så underbart roligt det låter även om det är mycket jobb! Nästa år kanske jag kan titta förbi butiken om vi kommer ner till Skåne på semester igen. Små guldkorn i livet som att kunna smita iväg på lunch på tu man hand är viktiga! Såg, även jag, Trollkarlens lärling igår och jag tyckte den var precis lagom spännande, rolig och romantisk! :)
    Ha en skön vecka!
    Kram
    /Cyrene

    SvaraRadera
  24. Hej Gittan !

    Tack för din lyckönskning på min sida !

    Nu är det min tur att lyckönska dig med ditt nya projekt ! Låter jättespännande och förstår att det är intensiva dagar nu att få allt på plats.

    Ser fram emot bilder när din dator tillfrisknat igen !

    Ha det så gott och hoppas du får tid till lite andningspauser och guldstunder med maken mitt i ruschen !

    Kram/Isa

    SvaraRadera
  25. Ojojoj vad mycket du ska hinner med och antagligen också gör. Fantastisk drivkraft i dig. Det blir spännande att kika in i butiken så smoningnom. Varmkram, Petra B.

    SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)